Nedávno jsem měl to potěšení navštívit Gokana Japanese Restaurant v Ostravě, a musím říct, že to byl opravdu nezapomenutelný zážitek. Jako milovník dobrého jídla a vína jsem byl zvědavý, co mi tento podnik nabídne.
Už při vstupu do restaurace vás uchvátí atmosféra, která v sobě snoubí japonskou eleganci s moderním designem. Personál nás přivítal s úsměvem a ochotou, což jen umocnilo celkový dojem.
Filosofie Gokana Sushi Baru je fascinující. Jejich přístup "od moře až na talíř" zaručuje, že každé sousto má svůj příběh. Dbají na kvalitu surovin od samotného výlovu v Indickém oceánu a Severním moři až po finální úpravu v kuchyni. Tento důraz na detail se odráží v chuti každého pokrmu.
Rozhodli jsme se pro krevetový překrm a výběr různých sushi rolek. I když nejsem expert na sushi, musím uznat, že chuťově to bylo naprosto výjimečné. Čerstvost ingrediencí byla zřejmá v každém soustu a prezentace pokrmů byla skutečně uměleckým dílem.
Co mě jako vinaře obzvlášť potěšilo, byla pestrá nabídka vín. Gokana nabízí širokou škálu, která dokáže uspokojit i náročnější milovníky vína. Nicméně, zde vidím prostor pro zlepšení. Sushi je velmi obtížné pro párování s vínem. Správně zvolené víno může totiž pozvednout už tak vynikající jídlo na zcela novou úroveň gurmánského zážitku.
Pro ty, kteří hledají tip na párování, doporučuji k lehčím sushi rolkám svěží Ryzlink rýnský, Sauvignon Blanc nebo Veltlínské zelené. Vždy svěží, suché a co nejvíce minerální. K tučnějším krevetovým pokrmům se skvěle hodí plnější Chardonnay nebo dokonce lehčí červené víno jako Pinot Noir.
Gokana Japanese Restaurant si právem zaslouží svou popularitu mezi místními. Kvalita jídla, příjemná atmosféra a ochotný personál z něj dělají ideální místo pro romantickou večeři, obchodní oběd nebo prostě jen posezení s přáteli.
Pokud se tedy ocitnete v Ostravě a toužíte po kulinářském dobrodružství, Gokana Japanese Restaurant by rozhodně měla být na vašem seznamu.
A nezapomeňte - správně zvolené víno může váš zážitek ještě umocnit. Tak na zdraví a dobrou chuť!
Comments