top of page
Obrázek autoraStanislav Hrabal

Dokonalé spojení chutí - Risotto s letním nádechem a osvěžující Frankovkou

Léto je v plném proudu a s ním přichází i chuť na lehčí, ale přesto výrazná jídla. A co takhle zkusit něco neotřelého?


Risotto se sušenými rajčaty, avokádem, Burratou, chips z červené řepy a pažitkou je skvělou volbou pro teplé letní večery. A když k tomu přidáte sklenku polosuchého Rosé z Frankovky, máte zaručený gurmánský zážitek.


Pojďme se nejdříve podívat na naše risotto. Sušená rajčata dodávají jídlu intenzivní, koncentrovanou chuť, zatímco avokádo přináší jemnou krémovost. Burrata, čerstvý italský sýr, přidává na hebkosti a chips z červené řepy zase poskytují křupavý kontrast. A pažitka? Ta celý pokrm krásně prozáří a dodá mu šmrnc.


Rissoto s Burratou

A teď k našemu vínu. ROSÉ Frankovka 2023, pozdní sběr, polosuché je ideálním společníkem k tomuto risottu. Proč? Růžová vína jsou obecně skvělá k jídlům, která kombinují sladké a kyselé chutě - jako třeba naše sušená rajčata. Lehká sladkost vína také krásně vybalancuje krémovost avokáda a Burraty.


Frankovka navíc dodá vínu dostatek charakteru, aby se neztratilo vedle výrazných chutí risotta. Její ovocné tóny červeného ovoce, jako jsou jahody a maliny, se skvěle doplňují s letní svěžestí našeho pokrmu. A lehká tříslovina ve víně? Ta se postará o příjemný závěr a bude krásně kontrastovat s jemností risotta.




Tak co říkáte, že byste toto netradiční spojení vyzkoušeli? Věřte mi, vaše chuťové buňky vám poděkují. A kdo ví, možná se risotto s růžovým vínem stane vaším novým letním hitem. Užijte si ty nádherné letní večery se sklenkou skvělého moravského vína a talířem voňavého risotta.


Na zdraví!

12 zobrazení0 komentářů

Comments


bottom of page