Nedávno jsem měl to štěstí navštívit farmu Barlotti Paestum v jižní Itálii kousek pod Neapolí a musím říct, že to byl zážitek, na který jen tak nezapomenu.
Pokud jste někdy snili o tom, jak chutná opravdová, čerstvá buvolí mozzarella (buffalo mozzarella), tohle je místo, kde se vaše sny stanou skutečností.
Farma Barlotti není jen obyčejná farma - je to chrám sýrařského umění. Hned jak projdete branou, ovanou vás vůně čerstvého sýra a italského venkova. A to nejlepší?
Mají tu restauraci, kde můžete ochutnat jejich výrobky z bio produkce přímo u zdroje.
Co vás čeká na talíři?
Buvolí mozzarella tak čerstvá, že se vám na jazyku doslova rozplyne
Další lahodné sýry z buvolího mléka, každý s jedinečnou chutí a texturou
Pro masožravce je tu výtečné buvolí maso - jemné, šťavnaté a plné chuti
Ale to pravé kouzlo spočívá v tom, jak místní tyhle delikatesy vychutnávají. Představte si, že sedíte na zahradě restaurace, kolem vás bzučí včely a šumí olivovníky. Před vámi je talíř s kousky mozzarelly, pár plátků pršutu a sklenka červeného vína. Jednoduché, ale naprosto dokonalé.
Místní tuhle kombinaci milují a není divu. Slanost pršutu perfektně kontrastuje s jemností mozzarelly, a červené víno to celé krásně spojí dohromady. Je to jako malá chuťová symfonie.
Pokud se chystáte do této oblasti Itálie, vřele doporučuji farmu Barlotti navštívit. Abyste si zajistili místo v jejich vyhlášené restauraci, zejména pokud toužíte po stolování na zahradě v pravém italském stylu, je dobré si stůl zarezervovat předem. Můžete to udělat na jejich webových stránkách: https://www.barlotti.it/
Tak na zdraví a buon appetito!
Comments